We Breathe este un proiect de tip citizen science care își propune să implice activ cetățenii în crearea de rețele de monitorizare a poluării pentru a putea controla dimensiunea acestei probleme și acționa.
De ce este nevoie de acest proiect?
- Poluarea aerului este una dintre cele mai mari provocări globale cu care ne confruntăm în prezent, în special în zona orașelor.
- În 2019, 99% din populația lumii locuia în locuri în care nivelurile propuse de Organizația Mondială a Sănătății privind calitatea aerului nu au fost atinse.
- Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, peste 7 000 000 morți la nivel global sunt cauzate de poluare.
-
Un tribunal din Marea Britanie a decis că aerul poluat a fost un factor care a contribuit la moartea prematură și tragică a Ellei Kissi-Debrah, în vârstă de 9 de ani, în 2013. Ea este prima persoană din lume care are un certificat de deces care enumeră poluarea aerului ca o cauză a morții.
Cum să ne implicăm?
- Comunitățile urbane ar putea beneficia de soluții IoT care să contribuie la un mediu sănătos.
- Dezvoltarea reţelelor de monitorizare individuală a calității aerului contribuie la cunoașterea și înţelegerea noastră cu privire situația poluării aerului în zona în care care locuim, ajutându-ne să conștientizăm problema, să învățăm să evităm intervalele orare de risc, să identificăm sursele și să ne implicăm activ în luarea de măsuri pentru a diminua efectele.
Vă propunem o soluție tehnică accesibilă pe care o puteți lega la harta noastră de stații și puteți începe să transmiteți date.
Aveți neclarități sau întrebari? Te asteptăm să ne scrii folosind formularul din pagina de Contact.